Brandveiligheid en kinderopvang: Wat doe jij bij brand?

“Wat doe jíj bij brand? Daar moet je nú over nadenken!” Onder die titel staat nu een leerzaam interactief programma online, speciaal voor kinderopvang. Vol met tips, tools en handige draaiboeken. Bewustwording voor jong en oud. En: helemaal gratis!

Brandveiligheid in de kinderopvang
In de kinderopvang staat de veiligheid van kinderen voorop. Een brandveilige omgeving hoort daar uiteraard bij. Als instelling doet u daar vast al veel aan, inclusief regelmatige training en bewustwording van uw medewerkers.

Brandveiligheid is niet alleen een verantwoordelijkheid voor uw organisatie, maar ook voor de kinderen zelf én hun ouders. Zodat zij overdag bij u én thuis in hun eigen omgeving altijd alert zijn in de omgang met (open) vuur. En dat ze ongelukken kunnen voorkomen.

‘Vuurvaste’ toolkit
U kunt ze dat leren, en deze handige toolkit helpt u daarbij. Het is een uitgebreide ‘vuurvaste toolkit’, vol met slimme tips en handige hulpmiddelen. Daarmee kunt u – samen met uw medewerkers - het onderwerp brandveiligheid bij de ouders en kinderen onder de aandacht brengen. Door ze te informeren hoe ze brand kunnen voorkomen. En wat ze moeten doen als er onverhoopt toch eens brand uitbreekt.

Serieus met een glimlach
Zo’n ernstig onderwerp wordt in de toolkit met een glimlach gebracht, voor diverse leeftijden en niveaus. Van vrolijke rijmpjes en liedjes via activiteiten en spellen rond het thema brandweer. Er is zelfs een compleet draaiboek voor ontruimingsoefeningen en voor informatiebijeenkomsten met ouders, inclusief alle relevante presentaties, checklists en concept-uitnodigingen. Daarnaast kun je ook brandweermensen uit de regio uitnodigen om voorlichting te geven. Met deze toolbox wordt leren over brandveiligheid gewoon heel leuk.

Uit betrouwbare bron
De toolkit ‘Brandveiligheid en Kinderopvang’ komt uit betrouwbare bron: hij is ontwikkeld door de stichting Consument en Veiligheid i.s.m. BOinK, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang en peuterspeelzalen. Uiteraard deden ook brandweerexperts eraan mee. Download alle modules gratis op www.brandweer.nl/brandveiligheid/veilige_kinderopvang.

 
 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Henri Damen

06 - 138 174 17
henri.damen@aon.nl

Ruud van Houten

06 - 148 754 25
ruud.van.houten@aon.nl