Privéproblemen van uw mensen gaan u ook aan

Ziekteverzuim zit veel vaker ‘tussen de oren’ dan het lijkt. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het meeste verzuim een niet-medische oorzaak heeft. Stress is een grote boosdoener, op het werk of thuis. Meer en meer is dat ook een zaak van u, de werkgever!

Lichamelijk vs. geestelijk gezond

In het voorkomen van ziekteverzuim ligt al snel de focus op medische preventie. Denk hierbij aan preventief medisch onderzoek, gezonde lunches in de kantine en/of het stimuleren van gezond bewegen. Dat is prima om chronische welvaartsziekten te voorkomen, maar het biedt geen oplossing voor uitval als gevolg van privéproblemen. Want wat blijkt? In ruim 61% van de gevallen spelen bijvoorbeeld een scheiding, conflicten op de werkvloer, financiële problemen of de druk van mantelzorg een rol bij langdurig ziekteverzuim..

Ga op tijd het gesprek aan

Vermoedt u privéproblemen bij een van uw werknemers? Ga in alle openheid het gesprek aan. Dat maakt het makkelijker om mee te denken over een oplossing. En het voorkomt  dat problemen verder escaleren. Alleen al het feit dat u als werkgever een luisterend oor biedt en de privéproblemen van uw medewerker serieus neemt, kan de spanning flink verminderen.

Wees altijd discreet

Benadruk vanaf het eerste contact dat u volledig vertrouwelijk met alle informatie omgaat. Vooral op financiële problemen heerst een flink taboe; mensen schamen zich ervoor. Zonder volledig vertrouwen is het lastig om uw medewerkers bij betalingsproblemen te helpen.

Bied professionele hulp

Privéproblemen zijn vaak structureel en vragen om serieuze aandacht. Gebruik het gesprek als een opstap naar professionele hulp: bied bijvoorbeeld ondersteuning aan in de vorm van een budgetcoach of bedrijfsmaatschappelijk werk. Gaat uw medewerker daarop in, spreek dan af om periodiek te bespreken hoe het gaat. Als u een zorgcollectiviteit heeft, loont het de moeite om bij de zorgverzekeraar na te gaan of bijvoorbeeld een budgetcoach (gedeeltelijk) kan worden vergoed.

Wilt u eens met onze adviseurs praten?

Neem contact op met Henri Damen (henri.damen@aon.nl; 06 – 138 174 17) of Ruud van Houten (ruud.van.houten@aon.nl; 06 – 148 754 25). Wij helpen u graag.

 
 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Henri Damen

06 - 138 174 17
henri.damen@aon.nl

Ruud van Houten

06 - 148 754 25
ruud.van.houten@aon.nl